Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi (TÜRAM) Silivri’nin tarımsal üretim kimliğini geliştirerek, ilçenin tarım alanlarını korumak, Silivri’de pazar odaklı, katma değeri yüksek ürün üretimi yapılması ve bu konuda bölge çiftçisine örnek çalışma ve model oluşturarak, ilçemizin zenginleşmesini sağlayacak Yerel Kalkınma Modelidir.
2009 yılında projelendirilmiş, 2010 yılında Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliği ile 255.000 m2’lik arazide deneme üretimine başlamıştır.
İlçemizin iklimi ve verimli toprakları bakımından büyük bir tarımsal potansiyele sahip olduğunu farkındayız. Milli kalkınmanın üretimle gerçekleşeceğini biliyor, bu sebeple tüm imkanlarımızla tarıma gönül veriyoruz.
2019-2020 döneminde 600 dönüm ekili olan arazi, 2020-2021 döneminde toplam 2500 dönüme çıkarılarak üretim faaliyetleri gerçekleştirildi; 475 dönüm arazi, tarla ve bahçe bitkileri yetiştiriciliği yapılmak üzere üreticiye bedelsiz olarak kiralandı. 2021-2022 döneminde 3500 dönüm arazide üretim faaliyetleri gerçekleştirildi.
Yerel yönetimlerimizin konuya el atması ve kendi coğrafi bölge koşullarına uygun katma değeri yüksek ürünler yetiştirilmesine öncülük etmek birincil amacımızdır.
Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bir enstitü anlayışı içerisinde Üniversiteler ile bölgenin toprak yapısını ve bölgede yetişebilecek yüksek katma değerli ürünlerin yetiştirilmesini amaçlamaktadır. Bu yolla üreticinin bu gün topraktan elde ettiği gelirin 10-20 kat gibi fazlalaşması düşünülmüştür. Ayrıca işleme, paketleme ve pazarlama konularında yol gösterici politikalarla sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde çalışmalar yürütülmektedir.
MERKEZİMİZDE BULUNAN TESİSLER
- Distilasyon Tesisi
- Laboratuvar
- Eğitim Salonu
- İdari Bina
- Teşhir Ofisi
- Fide Üretim Serası
- Örtü Altı Yetiştiriciliği
- Ar-Ge Serası
- Tıbbi Bitkiler Üretim Serası
- Üniversite Çalışma alanları
- Arıcılık
- Deneme Parselleri
- Üretim Parselleri